5 oktober 2021

Vandaag lanceer ik samen met 19 andere ex-profs het Platform ridemeister.

Ridemeister biedt fietsers wereldwijd de mogelijkheid om een persoonlijk fietsavontuur te beleven samen met een pro: volledig op maat en met de garantie van de beste fietservaring op locatie. Ridemeister biedt unieke en exclusieve fietservaringen die door gasten zelf op maat kunnen worden ingericht in overleg met hun persoonlijke ‘ridemeister’. De mooiste routes, professionele expertise, regionale kennis, kleine groepen en persoonlijke interactie staan centraal. De ridemeisters zelf zijn wegkapitein en knecht ineen en staan vooral in dienst van de gast. Ridemeister is vanaf september beschikbaar in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Nepal en Kenia, en biedt al meer dan 30 regio’s aan. Ridemeister richt zich op consumenten die hun eigen fietservaring willen samenstellen en iets unieks willen beleven. “We zien (ook) in het fietsen een nieuwe klantbehoefte ontstaan, waarbij personalisatie en unieke ervaringen centraal staan. Op maat, intiem en exclusief. Exact daar wil ridemeister op inspelen”. “Wij geloven dat de beste en leukste ervaring om ergens in de wereld te gaan fietsen samen met een lokale expert is. Een pro met ervaring en expertise, die de mooiste wegen in de regio kent en je ook kan vertellen wat er naast de fiets allemaal te beleven is. Een platform dat dit zo eenvoudig en toegankelijk aanbiedt was er nog niet”.
Ridemeister start met 19 Nederlandse en Belgische oud-professionals uit de World Tour, waaron- der ikzelf. Doel is om al snel meer professionals uit Europa en daarbuiten toe te voegen. Ook gaat het platform op termijn lokale experts met een bewezen ‘ride record’ toevoegen. Deze ‘local heroes’ zijn net als de pro’s ook echte ridemeisters en horen op het platform thuis. “Het doel is om wereldwijd unieke fietsavonturen toegankelijk te maken en fietsliefhebbers eenvoudig met een persoonlijke ridemeister te verbinden”.

Volgens de bedenker van ridemeister, Bart ten Tije, is dat precies de kern van het platform. “Ridemeister wil de expertise van de absolute pro’s overal ter wereld en voor iedereen makkelijk toegankelijk maken. Tegelijkertijd biedt het platform voor ex-professionals eenvoudig toegang tot een grote groep wielerfans en opent het ook voor hen nieuwe netwerken. Ik ben trots dat we met zulke aansprekende ridemeisters beginnen; onder oud-profs wordt het concept heel goed ontvangen”, aldus Bart ten Tije.
Vanaf vandaag kunnen de eerste ridemeisters geboekt worden. Meer informatie vind je op www.ridemeister.cc